ABOUT US |  PRESS |  COLLABORATION |  CONTACT                                                                                                       

July 4, 2016

MAKEUP CORNER: NYX FAVORITI pt.2

10 comments:
 

  Za početak nove radne nedelje stalna saradnica D2W-a Milica Miletić pripremila vam je drugi deo posta o NYX favoritima. U nastavku pročitajte njene utiske o paletama Box of Smokey Look Collection i Highlight & Contour Pro.


  BOX OF SMOKEY LOOK COLLECTION - Danas nastavljam opisivanje nyx-ovih proizvoda koji su me osvojili. Najpre paleta Box of Smokey Look Collection. Retko kupujem palete jer obično se veći deo palete ne iskoristi nikada. Međutim, ova paleta je pokupila moje simpatije. Nijedno šminkanje ne može da mi prođe a da ne upotrebim bar dve nijanse. Paleta se sastoji iz pet delova.

 
  U jednom delu su senke hladnih tonova: sive, ljubičaste, jedna bela, jedna crna i jedna braon. Polovina senki su mat, a polovina šimeraste, pigmentacija je solidna. Omiljena senka iz ovog dela mi je crna, kod nje je pigmentacija odlična. 
  Drugi deo sa senkama sadrži bež i braon nijanse. Takođe je polovina senki mat, a polovina sa šimerom. Ove mat obično koristim u pregibu oka kako bih oku napravila dubinu. Lako se blendaju i pigmentacija je odlična, naročito kod mat senki.


  Između ova dva dela nalazi se mini contour paleta i tri rumenila. Contour paleta sadrži jednu mat belu hajlajt nijansu, nju koristim da prosvetlim jagodice, bronzer sa šimerom, on je odličan za one koji ne vole mat izgled i jednu tamnu hladnu braon nijansu koja je dobra za devojke sa tamnijim tenom, ali oprez sa njom, mnogo je pigmentovana. Dakle, vrlo malo proizvoda je dovoljno da se nanese. Što se tiče rumenila, ova paleta sadrži tri divne nijanse. Jedna je svetla kajsija boja, druga tamnija roze i treća svetla roze. Obavezno četkom uzmite vrlo malo proizvoda, kako biste rumenilo lakše izblendale.


  Sledeći deo palete je sa ruževima. Boja zaista ima raznovrsnih i zanimljivih, međutim zbog loše pigmentacije ja ih koristim samo kao sjajeve, u toj ulozi su odlični. 
  I na kraju, deo sa gliterima. Ova paleta sadrži nekoliko zlatnih glitera, belih, plavih i ljubičastih. Gliteri su dobri, nije potrebna za njih nikakva podloga, ali ako imate masne kapke matirajte ih pre nanošenja ovih glitera, jer su oni prilično masni sami po sebi. U ovom delu smešteni su i korektori. Radi se o 4 nijanse, zelenoj, ljubičastoj, koje su dobre za prekrivanje crvenila i dva u boji kože, svetliji i tamniji koji mogu da se kombinuju i mešaju do željene nijanse. 
  I još jedan detalj sa palete: na poklopcu se nalazi ogledalo koje mi često bude od koristi, osim što dodatno krasi ovu paletu. 


  Sledeća paleta koja spada u moje omiljene je Highlight & Contour Pro paleta. Paleta sadrži 4 svetle nijanse i 4 tamne.


    HIGHLIGHT & CONTOUR PRO - Prva svetla nijansa je šimerasta i ja je koristim kao hajlajter u uglu oka i na vrhove jagodica i odlično se pokazala. Druga je mat i dobra je za matiranje korektora ispod očiju. Treća je takođe mat, samo što je tamnija i ja je koristim za matiranje korektora kada šminkadm devojke sa tamnijim tenom. Poslednja hajlajt nijansa je sedefasta, ali nije pigmentovana kao prva, nju koristim kao hajlajt na mušteriji koja ne voli previše sedefa na jagodicama.


  Deo za konturisanje sadrži 4 mat nijanse, dve srednje, od kojih je jedna hladna, druga topla. Toplu često koristim kao bronzer, a hladnu za konturisanje devojaka koje nemaju previše taman ten. Treću nijansu koristim za konturisanje devojaka sa svetlijim tenom, a poslednju za one koje imaju baš taman ten. 
  Paleta je puderasta i prilično pigmentovana, tako da, uzimajte malo po malo proizvoda i blendajte. Ako nemate iskustva, budite pažljivi, nemojte grubo uzimati proizvod s obzirom da se lako troši. Toplo preporučujem svima ovu paletu, ja je koristim baš svaki put kada šminkam i prezadovoljna sam. Ono što je fantastično u vezi sa ovom paletom je to što se svaka od ovih nijansi vadi i kada vam se potroši neka, u Alexandar Cosmetics možete da kupite po ceni od 495 dinara novu i dopuniti paletu.


Koje Nyx-ove proizvode vi preporučujete?

 *Ovaj post nije sponzorisan
 
tekst: Milica Miletić, Čarolija Šminkanja
photo: Katarina Živković

10 comments:

 1. Those eyeshadows are all so beautiful <3 I've actually never purchased anything from Nyx before lol. I probably should.

  xo Azu

  www.raven-locks.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. wooow beautiful palette
  http://tajfunblog.blogspot.hr/

  ReplyDelete
 3. Really interesting post...thx for sharing! xx

  ReplyDelete
 4. Contour pro paleta je odlicna :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeste, slazem se. Olaksava mi zivot maksimalno. :)

   Delete
 5. Smokey Look paleta izgleda sjajno!

  ReplyDelete
  Replies
  1. I jeste sjajna, narocito deo sa senkama.

   Delete

 
.. |